Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Étkezési szokásokkal sokat javíthatunk életminőségükön

2012.09.28

A szklerózis multiplex tünetei, mint a zsibbadás, a fáradtság és a járási nehézségek nagyon legyengítik a pácienst, de bizonyos étkezési szokásokkal sokat javíthatnak életminőségükön - erre vonatkozóan gyűjtött össze néhány tippet a Fox News.

A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság ajánlása szerint az ilyen betegeknek olyan étrendet kell követniük, amely alacsony telített zsírokban, viszont magas omega3 zsírsavakban.

Egy két évig tartó vizsgálatban, amelyben 312 szklerózis multiplexes beteg vett részt, kimutatták, hogy azoknál, akik naponta 10 gramm halolajat vittek be szervezetükbe, jóval kisebb volt a betegség úgynevezett legyengítő fázisa, mint azoknál, akik nem építették azt be étkezési rendjükbe.

Az omega3 zsírsavaknak nemcsak a halételek, mint a lazac vagy a tőkehalmáj, de a dió és a lenmagolaj is kiváló forrásai. A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság szerint napi három gramm omega3 zsírsav bevitele biztonságosnak tekinthető, ugyanakkor azt ajánlják, hogy mielőtt bárki belekezd étrendjének megváltoztatásába, konzultáljon orvosával.

 

Forrás: OrientPress Hírügynökség