Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem elég az éves rokkantsági ellátás összege!

2013.01.17

SM-betegekért alapítvány: nem elég az éves rokkantsági ellátás összege!
MTI   2013 January 16.

       

 A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) szerint az éves rokkantsági ellátás összege nem elegendő a szklerózis multiplexes betegek ellátására.
    A szervezet szerdán az MTI-nek megküldött közleményében azt írta, évente több mint 2,5 millió forint egy szklerózis multiplexes beteg (SM-beteg) átlagos kiadása.
    Arra figyelmeztettek, hogy a rehabilitációs járadék vagy rokkantsági ellátás sok esetben mélyszegénységbe kényszeríti a betegeket, és megváltozott munkaképességük miatt kiesnek az aktív keresők csoportjából, ezért csökken jövedelmük.
    Idéztek egy kutatást is, amely szerint a szklerózis multiplex betegség számos plusz kiadással jár, ezek között például szállítási vagy lakás-átalakítási költségekkel.
    Arra hívták fel a figyelmet, hogy az SM-betegséggel küzdők több mint 60 százalékának szüksége van valamilyen otthoni segítségre, kevesebb, mint 20 százalékuk tud fizetett segítséget igénybe venni, és kevesebb mint 10 százalékuknak van lehetőségük arra, hogy házi szakápolót alkalmazzanak.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.